22 August, 2017

Izrasti svoja krila slobode i poleti

Trust me, mi nismo loši ljudi toliko koliko nas sistem čini i može učiniti lošima.  Ono što jesi, deep down in your mind and soul, često nije ono kakvim te čini okruženje u kojem živis. Okruženje, tj. sistem ili društveni poredak je neviljiva tamnica koja te sprečava da upotrijebiš svoje individualne sposobnosti i ostvariš svoje najveće potencijale, nagoni te da budeš neostvareni polu-divljak, neotesana sirovina namrgođena lica koja ne uživa u životu i ne raduje se sreći drugih oko sebe.

Osjetiti slobodu, to je kao misao koja ti se javi kada pticu iz kaveza pustiš u prirodu, da odleti.  Ali i samo prestati obožavati lance koji ga vežu, te početi žuditi za slobodom, može jedino čovjek koji zna šta sloboda znači. (1 ili 2)

Nakon toga, jedina razlika između ptice u kavezu i čovjeka je ta što čovjek uz određena odricanja i naprezanja može sam otključati vrata svoje tamnice i poletjeti u svijet pun mogućnosti.

Investiraj u prava odricanja i čini svrsishodne napore da izrasteš svoja krila koja će ti dati (što veću) slobodu da tražiš vlastitu sreću i ostvariš svoje najveće snove.  Intelektualna samoizgradnja je ključ izbavljenja iz tamnice.  To su krila slobode.


No comments:

Post a Comment