27 July, 2017

Dan sjećanja na ustanak naroda protiv terora kojeg su posvojili i preoteli komunisti

U ustrajnom nastojanju da zasluge za Narodno-oslobodilački rat ne smijemo posve prepustiti komunistima, ukratko se podsjetimo na ovaj primjer ustanka naroda koji se desio u Lici na današnji dan, 27. IIV. 1941. godine.


Naravno, uz zasluge takodje idu i sve ono negativnosti koje su se tada dešavale, a što je ukratko pomenuto i u ovom zapisu srpsko-hrvatske Wikipedije.  Svakome treba priznati njegove zasluge, ali i svako je odgovoran za svoje zločine.

No, u svrhu pokazivanja komunističkog zla, ovdje posebice treba istaći činjenicu kako je u ovom slučaju oportunistička komunistička struja u ustanku naroda svojim nametanjem prevladala i preuzela komandu, i tako, po uhodanom scenariju u borbi za vlast po svaku cijenu, postala počinilac partizanskih zločina tokom Drugog svjetskog rata, boreći se protiv svojih domaćih i stranih neprijatelja, kao i nad stanovništvom u koje su imali sumnju i koje im nije pokazalo odanost.  Tako su svojom pobjedom nad okupatorom i suparnicima u tom višestrukom oslobodilačko-građanskom ratu komunisti postali kormilo tragedije koja će nas snaći nakon završetka rata.  Narod koji je mislio da gine za slobodarske ideale niti je ikad shvatio da je osvanuo okovan žicom komunističkog terora i doktrinacijom u svrhu očuvanja vladavine Nove klase.

Sreća je ipak da smo se 50 godina kasnije otrgli komunistickom mraku i finalnim ratovima izborili za demokracije i slobodu, i tako zauvijek odagnali Novu klasu?!

No comments:

Post a Comment