04 August, 2014

Ukrajinci spaljuju pozivnice za regrutaciju - Kukavičluk će spasiti svijet!

Ukrajinci spaljuju pozivnice za regrutaciju, odbijajući da prepuste svoje očeve, muževe, i sinove Ukrajinskom Ministarstvu zaštite.  Ja glasno pozdravljam ovaj hrabri čin i nezavisno razmišljanje tih ljudi. Još samo kada bi ostatak svijeta počeo djelovati na ovakav miran način, ratovi bi tada brzo postali stvar prošlosti.
 
 
Još jedan skoriji video:

 

I ako je ikome potrebna dodatna elaboracija zašto je ovo dobra stvar, predlažem da pogledaju američku ratnu komediju iz 1964. godine po nazivu “The Americanization of Emily
 
Slijedeći redovi su jedan ključni dio filma koji će vas dati u razmišljanje:
 
“Te noći, mokar do kože, sjedio sam u džunglama Gvadalkanala čekajući da budem ubijen. Tada sam imao zasljepljujuće otkriće. Otkrio sam da sam kukavica. To je moja nova religija. Ja sam veliki vjernik u to. Kukavičluk će spasiti svijet!” … “Gospođo Barum, nikada nećemo prestati sa ratovanjem tako što okrivljujemo ministre i generale ili ratnohuškačke imperijaliste, ili sve ostale babaroge. Mi, ostali smo ti koji gradimo statue tim generalima i dajemo imena bulevarima po tim ministrima. To je do nas koji naše mrtve pretvaramo u heroje i naša bojna polja u svetilišta.”

Čitajte više o ovom interesantnom dijalogu ovdje.